[Waarschuwing] Merkhouders met fabrikant in China opgelet: door uitspraak Chinese rechter beslag op uw import mogelijk!

De uitspraak is een jaar oud maar is, zo bleek ons deze week, nog lang niet bij iedere ondernemer bekend! Daar willen we iets aan doen met deze ‘wake up call’.

Door de Chinese rechtszaak HondaKit moet u uw merk in China laten registreren als daar uw fabrikant zit. Anders kan een Chinese merkpiraat uw merk in China registreren en bij de Chinese douane beslag leggen op uw import! In China geldt voor merkregistraties: wie het eerst komt, het eerst maalt. Dat was nooit een probleem, tot de Chinese rechter besloot dat ook export (uw import) inbreuk op het (Chinese) merk van de (Chinese) kaper kan maken!

De uitspraak betekent ook dat als u een Chinees merk hebt en een Chinese namaker wil de counterfeit naar een ander land exporteren, u dat kunt stoppen. Maar dan blijft staan dat u dan eerst wel een Chinees merk moet hèbben.

Dus met stip op één de volgende tip: registreer zo spoedig mogelijk uw merk in China als daar uw productie vandaan komt! Indien u assistentie bij de registratie van uw Chinese merk nodig heeft: maak gebruik van ons gratis spreekuur IE-ICT-Techniek.

9 oktober 2020, 

Mr. Hub Dohmen
Dohmen advocaten
http://twitter.com/hdohmen
http://nl.linkedin.com/in/hubdohmen
www.dohmenadvocaten.nl

Zijn wij de beste advocaat merkenrecht in Nederland? Vind het uit tijdens ons spreekuur. Dohmen advocaten: uw advocaat gespecialiseerd in merkenrecht. No cure no pay mag niet in Nederland, maar we helpen u wel graag verder op onze gratis spreekuren 013-5821987.


 


Dohmen advocaten bv | Sportweg 8 | 5037 AC Tilburg | 013-5821987 | info@dohmenadvocaten.nl | KvK: 18076457 | BTW: NL814155637B01