Filmauteursrecht: kort verslag van workshop door Dohmen advocaten voor Studio Nova

filmauteursrecht workshop
Foto door Nienke van Boom, geplaatst met toestemming.

Vorige week, 8 november 2021, mocht ik op uitnodiging van Studio Nova in Tilburg een workshop geven voor een selecte groep filmmakers over auteursrecht. Dat auteursrecht leeft onder filmmakers werd me meteen duidelijk door de vele vragen die de deelnemers hadden. Aan de hand van de presentatie die ik gaf kwam er zo een levendig gesprek op gang. Onderwerpen die voorbij kwamen waren o.a wat auteursrecht eigenlijk is, wie er eigenlijk rechthebbende is in bepaalde omstandigheden (hiervoor gelden bij filmauteursrecht andere regels dan bij het gewone auteursrecht), overeenkomsten, waaronder licenties, en het gebruik van andermans muziek in een film.

Ik ben blij dat ik de filmmakers verder heb kunnen helpen. Mocht jij als filmmaker of andere creatieveling ook vragen hebben, neem dan gerust contact op tijdens ons gratis spreekuur.

Bekijk hier een PDF van de powerpoint-presentatie.


 

Lees-verder-tips:

  • 12 oktober 2021: Kunstenares Karin Bruers kwam er via een rechtszaak achter dat je niet zomaar auteursrechtinbreuk kunt claimen als iemand iets maakt wat op jouw werk lijkt. Wat doe jij als je vindt dat iemand jouw werk nadoet: meteen aanspreken op auteursrechtinbreuk of toch even een specialist laten kijken naar wat er precies aan de hand is en wat je rechten zijn? Onze Hub Dohmen legt uit wat je het beste kan doen.
  • 28 september 2021: Op 25 september gaf onze Yvonne Vetjens drie geslaagde sessies over auteursrecht tijdens de Urban Entrepreneur Day in Eindhoven. De jonge kunstenaars kwamen met veel vragen en er ontstonden levendige discussies. Lees hier een kort verslag.
  • 13 augustus 2021: Mag de koper van jouw kunstwerk daarmee doen wat hij wil? Welke rechten heb jij nog als maker en auteursrechthebbende? Column van onze Yvonne Vetjens voor Kunstenaar Magazine.
  • 9 augustus 2021: Als er sprake is van mogelijke auteursrechtinbreuk is het altijd handig om te checken of er eigenlijk wel sprake is van auteursrecht. Een langlopende rechtszaak tussen Rubik (van Rubiks kubus) en Becks ging voor een deel precies daarover: rust er eigenlijk wel auteursrecht op de Rubiks kubus? Onze Yvonne Vetjens beschrijft de discussie en argumenten.
  • Algemene informatie over auteursrecht.

Yvonne Vetjens, 17 november 2021.

Twitter / Linkedin 

Zijn wij de beste advocaat # in Nederland? Vind het uit tijdens ons spreekuur. Dohmen advocaten: uw advocaat gespecialiseerd in #. No cure no pay mag niet in Nederland, maar we helpen u wel graag verder op onze gratis spreekuren 013-5821987.


 


Dohmen advocaten bv | Sportweg 8 | 5037 AC Tilburg | 013-5821987 | info@dohmenadvocaten.nl | KvK: 18076457 | BTW: NL814155637B01