En onze bedrijfsgeheimen dan?

Procedure Inbev/Heineken: Concurrent wil inzage in stukken wegens inbreuk octrooi. En onze bedrijfsgeheimen dan? Gratis spreekuur.

Q: de concurrent beweert dat wij inbreuk zouden maken op zijn octrooi, totale onzin. Twee weken geleden kwam hier een deurwaarder alles overhoop halen om bewijsbeslag te leggen. De ander is nou een kort geding gestart om inzage te krijgen in die stukken. Maar daar zitten onze bedrijfsgeheimen in!

 

A: een soortgelijke vraag speelde onlangs in een procedure tussen Inbev en Heineken (over het Brewlock-systeem en het Blade-systeem van Heineken). U heeft goede kans om die inzage te verhinderen als u aannemelijk weet te maken dat het een zwak octrooi is of als u aannemelijk weet te maken dat andermans interpretatie van de reikwijdte van het octrooi twijfelachtig is. Daarnaast zal u op de een of andere manier duidelijk moeten maken dat er sprake is van een bedrijfsgeheim zonder dat geheim te onthullen, hetgeen een kunst an sich is. Raadpleeg direct een advocaat als u dat nog niet gedaan heeft. Als die genoeg twijfel weet te zaaien bij de rechter, zal de rechter oordelen dat de ander maar een bodemprocedure moet starten zodat eerst dat octrooi tegen het licht gehouden kan worden.  


Lees-verder-tips:

  • 19 juni 2019: Handige tips van onze Hub Dohmen om diefstal van bedrijfsgeheimen tegen te gaan! Column voor Engineers Online.
  • 4 februari 2019: Wanneer heb je auteursrecht en hoe maak je een goede afspraak rondom geheimhouding? Onze Jan Smolders gaat in op deze vragen aan de hand van problemen rondom een loyaliteitsprogramma van Albert Heijn.
  • 1 november 2018: Mag mijn ex-werknemer onze machines namaken? Onze Hub Dohmen geeft antwoord op deze vraag inzake geheimhouding. Deze Q&A verscheen eerder op engineersonline.nl.
  • 18 oktober 2018: Veel tech-bedrijven weten niet hoe de regeling van bedrijfsgeheimen in elkaar zit, wat tot grote brokken kan leiden. Onze Hub Dohmen laat een juridisch licht schijnen over bedrijfsgeheimen in deze column voor engineersonline.nl.

Hub Dohmen, 21 juni 2019,
Deze q&a verscheen eerder op Engineers Online.

Dohmen advocaten
twitter: http://twitter.com/hdohmen
LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/hubdohmen
i: www.dohmenadvocaten.nl

Zijn wij de beste advocaat octrooirecht in Nederland? Vind het uit tijdens ons spreekuur. Dohmen advocaten: uw advocaat gespecialiseerd in octrooirecht. No cure no pay mag niet in Nederland, maar we helpen u wel graag verder op onze gratis spreekuren 013-5821987.


 


Dohmen advocaten bv | Sportweg 8 | 5037 AC Tilburg | 013-5821987 | info@dohmenadvocaten.nl | KvK: 18076457 | BTW: NL814155637B01