De ervaring van Felix Albers met het innovatiespreekuur

"Bedankt voor het directe en opbouwende gesprek van deze morgen. Het is een goed plan om een innovatief ondernemer een plek te bieden waar een aantal van deze verschillende administratieve en bedrijfsmatige zaken bij elkaar komen. Er zijn al zoveel facetten in het ondernemen dat het een handige mogelijkheid is u samen te treffen.

Felix Albers
Paco Ŝako"

De ervaring van Tim van der Grinten met het innovatiespreekuur

"Het was een erg fijn & nuttig gesprek. We vonden het beide erg interessant en vinden het idee van een multidisciplinair spreekuur erg goed. Elkaar kunnen aanvullen, maar ook het breed kunnen bekijken van opgaven is hier zeker een groot voordeel. Daarnaast ook bedankt voor de NDA/geheimhoudingsverklaring. We zullen deze doornemen vóór onze volgende ontmoeting.

Tim van der Grinten | Architect

Directeur Moodworks Architecture"

De ervaring van Kristel Hermans met het innovatiespreekuur

"Nogmaals bedankt voor het gesprek tijdens het innovatiespreekuur. We vonden het beide erg interessant en hebben er al veel van geleerd. We vinden het idee van een multidisciplinair spreekuur erg goed.

Kristel Hermans

Architect/eigenaar Kristel Hermans Architectuur"

De ervaring van Marianne Verstraeten

Marianne Verstraeten is creatief ondernemer pur sang. Haar nieuwste activiteit is het organiseren van theatrale productpresentaties op locatie. Ze wilde daar graag algemene voorwaarden voor, omdat er bijzondere eisen worden gesteld aan die voorwaarden. Als starter had ze daar een krap budget voor. Dohmen advocaten draagt creatieve starters een warm hart toe en wilde haar toch helpen. "Ik was Jan Smolders al eerder tegengekomen bij studio VMK, waar ook Hub Dohmen van Dohmen advocaten de contacten onderhoudt, net als bij Spoorzone013 (waar ik gevestigd ben) en Urban Oaziz. Mijn eerste (juridische) contact met met Dohmen advocaten was over een handelsnaamconflict, omdat ik een specialist nodig had over intellectuele eigendom. Ik was aangenaam verrast toen Jan Smolders van Dohmen advocaten me uitgebreid telefonisch adviseerde zonder mij gelijk een rekening te willen sturen. Twee weken later belde ik hem opnieuw: ik had een voorzet van een set algemene voorwaarden gemaakt, speciaal toegespitst om mijn specifieke creatieve activiteiten. Jan bood aan eerst gratis te beoordelen of ik die zonder risico kon inzetten en daarna pas een offerte te sturen. Het bleek dat ik toch nogal wat risico's liep. Mijn budget stond het maken van een voor mij passende oplossing eigenlijk niet toe. Dohmen advocaten heeft de aanzienlijke meer-kosten echter voor eigen rekening genomen, zodat Jan Smolders die oplossing toch voor mij binnen mijn budget kon leveren en hij heeft ook nog ongevraagd en gratis een groot aantal nuttige tips gegeven. Jan en Dohmen advocaten, bedankt! Marianne Verstraeten"

De ervaring van Bever Innovations B.V.

Bever Innovations is ontwikkelaar en leverancier van diverse high-end LED-producten met een 100% focus op de benzine-retailmarkt. Bever levert haar LED-producten in deze nichemarkt wereldwijd. In 2009 kreeg Bever een snel escalerende discussie met één van haar centrale leveranciers over de kwaliteit van de toegeleverde componenten. De betreffende leverancier, een wereldspeler op het gebied van deze componenten, stelde zich alles behalve coöperatief op in deze discussie. Bever kreeg al snel behoefte aan een goede advocaat. Een advocaat die niet alleen de juridische ins en outs kent, maar ook technisch kan meedenken en "meepraten". Remko Delfgaauw, CEO en mede-oprichter bij Bever, is nog steeds blij dat hij destijds voorDohmen advocaten heeft gekozen: "Rapporten en overeenkomsten vol met high-techjargon. De meeste advocaten zouden hier denk ik op afhaken. Hub Dohmen snapte echter de kern en kon dit ombuigen naar een voor rechter en andere advocaten begrijpelijk verhaal. Hub Dohmen zag niet alleen de juridische en technische kant van het verhaal, maar had ook een scherp oog voor de belangen van ons als onderneming en dus voor de daadwerkelijke hulpvraag. Als cliënt werd ik af en toe stevig 'geroosterd' om alle feiten en daadwerkelijke belangen boven water te krijgen en te analyseren, maar dit heeft zich dubbel en dwars terugbetaald. Dit vermogen om samen met mijn advocaat de analyse in te kunnen duiken, vind ik absoluut één van de sterke kanten van Dohmen. Mijn inziens heeft deze kwaliteit van Dohmen een sleutelrol gespeeld in de goede afloop van onze zaak.

Bever Innovations B.V., Remko Delfgaauw."


De ervaring van Graphic Web Systems B.V.

Graphic Web Systems B.V. werd als leverancier van rotatiedrukmachines voor kranten en tijdschriften geconfronteerd met een schadeclaim van één van haar klanten uit Scandinavië. De Scandinavische relatie was van mening dat de geleverde apparatuur niet voldeed aan de specificaties en levertijd, zoals overeengekomen in het contract tussen beide partijen.

Graphic Web Systems B.V. werd geconfronteerd met een voor het bedrijf onacceptabel hoge schadeclaim. Bovendien was de houding van het Scandinavische advocatenkantoor, dat de belangen behartigde van Graphic Web Systems B.V.´s relatie, bijzonder star. Graphic Web Systems B.V. zag zich dus vervolgens genoodzaakt om de hulp in te roepen van de heer Dohmen te Tilburg.

Onder begeleiding van hem is er voor een aanpak gekozen volgens het mediationmodel. Gezamenlijk hebben wij een bezoek gebracht aan de relatie in Scandinavië voor een onderhandeling en vervolgens is er op papier gecommuniceerd tussen het advocatenkantoor in Scandinavië en Graphic Web Systems B.V. Bewust werd onder leiding van de heer Dohmen deze keuze gemaakt, om escalatie te voorkomen.

Graphic Web Systems B.V. is bijzonder content over de gevoerde strategie van de heer Dohmen volgens het mediationmodel. Steeds is gezocht naar de manier om te blijven communiceren en te blijven zoeken naar alternatieve oplossingen, die ook voor de klant van Graphic Web Systems B.V. aantrekkelijk zouden kunnen zijn, in de vorm van aanvullende onderdelenleveranties en/of additionele service.

Het uiteindelijke resultaat was dat de originele claim van ongeveer €6.000.000 van tafel was. Het meest belangrijke doel echter dat is bereikt, is het feit dat de relatie tussen Graphic Web Systems B.V. en haar klant in Scandinavië overeind is gebleven en wellicht zelfs is verbeterd. Graphic Web Systems heeft na bovengenoemde periode aan dezelfde klant nog twee machines geleverd. Beide projecten zijn naar volle tevredenheid van de klant verlopen. 
Dohmen advocaten bv | Sportweg 8 | 5037 AC Tilburg | 013-5821987 | info@dohmenadvocaten.nl | KvK: 18076457 | BTW: NL8141.55.637.B.01