De ervaring van Evy van Kan

"Dohmen advocaten hebben mij goed geholpen en geadviseerd bij een kwestie over auteursrecht en de schending daarvan. Erg fijn om mee te communiceren in klare taal.

Evy van Kan, Reisjevrij
6 mei 2021, via Google Mijn Bedrijf"

De ervaring van Jan Baanstra

"Hub heeft voor de Stilte een auteursrechtencontract opgesteld. De uitleg, de adviezen, het contract en de nazorg waren helder! Daarnaast is Hub plezierig om mee te werken.

Jan Baanstra, Stichting De Stilte
29 december 2020, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

 

"Zeer deskundig en plezierig om mee te werken!

Jan Baanstra, Stichting De Stilte
29 december 2020, via Google Mijn Bedrijf"

De ervaring van Pernille Florentz

"Ik heb contact gehad met Hub Dohmen over Intellectuele Eigendom en wat zijn mijn rechten in verband met merknaam registratie en handelsnaam bescherming. Zijn uitleg was duidelijk en advies zo simpel. Hierdoor werd ik zeker van mijn zaak en kon ik het kwestie netjes afhandelen met een positieve resultaat. Ik blijf mijn handelsnaam gebruiken. Zit jij met een vraag, twijfel niet. Hub weet en wijst de weg, in deze jungle. Ik ben dankbaar voor zijn tijd en hulp.

Pernille Florentz
8 september 2020, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Paul Molenaar

"Hele fijne mensen, ik ben super netjes te woord gestaan. Ook werd er ruim de tijd genomen en kreeg gratis een eerlijk advies. Terwijl ik aangaf ervoor te willen betalen. Zoiets zie je niet overal.

Paul Molenaar, Aquariumspeciaalzaak Bessens
Augustus 2020, via Google Mijn Bedrijf"

De ervaring van Wim Douven

"Telefonisch erg goed geholpen door Mr. H. Dohmen met mijn vraag wat betreft domeinrecht. Ik heb erg veel aan uw informatie gehad, waardoor de oplossing vrij snel gerealiseerd is. Hartelijk dank hiervoor!

Wim Douven, DoWi Handelsonderneming BV
21 april 2020, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Peter van Gameren

"Bijzonder, vriendelijk, plezierig en professioneel geholpen door kantoor Dohmen in de persoon van mevrouw Vetjens aangaande een copyright zaak die ik aan de hand had. Op een website had ik gebruik gemaakt van een foto die op een foto website als vrij van rechten aangeboden werd (pas hier dus sowieso mee op). Nadat de foto al enige tijd online stond, werd ik benaderd door de organisatie CopyTrack uit Duitsland. De email vanuit deze organisatie kwam op mij op zijn minst onvriendelijk over. Dus van enige stress was sprake. Na telefonisch contact met kantoor Dohmen wist mevrouw Vetjens mij meteen te kalmeren door te verzekeren dat de soep vaak niet zo heet gegeten wordt als deze opgediend wordt. Door haar vriendelijk en professioneel advies te volgen is deze zaak in alle redelijkheid en billijkheid opgelost. Voor juridisch advies aangaande copyright zaken kan ik derhalve bureau Dohmen en mevrouw Vetjens bijzonder warm aanraden. Mocht copyright en de juridische complicaties hiervan in uw belangstelling staan, kan ik u van harte aanraden in contact te treden met dhr. Dohmen en mevr. Vetjens. Op hun LinkedIn profielen publiceren zij regelmatige interessante artikelen aangaande auteursrecht. Bureau Dohmen en in het bijzonder mevrouw Vetjens, hartelijk dank voor het helpen oplossen van mijn copyrights zaak!

Peter van Gameren, Match2Market
27 februari 2020;

De ervaring van Bart Korpershoek

"Het contact met Hub heb ik als zeer prettig ervaren. Hub heeft mij bij een IE vraagstuk zeer vriendelijk en deskundig geadviseerd. Zijn advies heeft bijgedragen aan een geschikte oplossing.

Bart Korpershoek
2 oktober 2019, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Ernstjan Albers

"Sinds augustus 2018 werken samen met de heer Dohmen en zijn team rondom Auteursrecht. Naast inhoudelijk deskundig, valt ook de pragmatische insteek en oog voor de zakelijke aspecten positief op.

Ernstjan Albers
9 september 2019, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Jan de Bildt

"Hub heeft me onlangs perfect geholpen. Hij heeft duidelijk kennis van zaken. Prettige aan Hub is dat hij zeer benaderbaar is en zelf ook veel plezier haalt uit zijn werk. Ik ga zeker meer gebruik maken van zijn diensten en beveel hem dan ook iedereen aan! Bedankt Hub!

Jan de Bildt
Cutoutcow
3 juli 2019, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Alma Post

"Ik had een vraag over het gebruik van de foto van een oud gebouw, op het omslag van een boek dat ik uitgaf met een kleine uitgeverij die ik heb. Hoe moest dat met de architect van het bouwwerk? Al googelend kwam ik op Hub Dohmen, die me uitstekend en ook heel vriendelijk, heeft geholpen. Ik heb zijn advies opgevolgd, de architect achterhaald, en alles kwam goed.

Alma Post
Uitgeverij De Onderstroom
17 april 2019, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Guido Mullenders

"Hub was, ondanks ik een onbekende was, zeer behulpzaam. Hij gaf snel een professionele en correcte reactie.

Guido Mullenders
9 maart 2019, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Rebecca Nelemans

"Ontmoette Hub een paar jaar geleden tijdens een ochtend over reproductierecht en plagiaat in de kunst, waar ik een lezing hield over Luc Tuymans. Was toen al een prettig en openhartig contact. Hub blijkt naast zijn advocatuur een passie voor kunst en cultuur te hebben. Ik dacht direct aan hem toen ik juridisch advies kon gebruiken over wettelijke aansprakelijkheid als freelancer in de kunst en contracten. Hij gaf me zeer accuraat, maar wellicht belangrijker, in voor mij begrijpelijke taal uitleg over wat er in het wetboek staat in deze, en wat dat betekent voor een te tekenen contract... Ben hem zeer erkentelijk!

Rebecca Nelemans
gastcurator kunst in de Heilige Driehoek en SM Breda, regiomakelaar Mondriaanfonds, freelance kunsthistoricus en auteur
26 februari 2019, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Danielle Mercx-Schaffelaars

"Hub heeft mij geadviseerd op het gebied van auteursrecht. Hij kwam heel snel to-the-point waardoor ik wist wat mijn positie als ontwerper in een geschil met een opdrachtgever was. Heel erg prettig!

Danielle Mercx-Schaffelaars
graphic designer bij Il Panda Electrik
17 augustus 2018, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Tom Wessels

"Hub heeft mij geholpen met het beter begrijpen van de juridische kant van 3D-printen tbv onze vakbeurs RapidPro. Zijn input was zeer waardevol en ik zal Hub zeker vaker raadplegen tijdens het organiseren van komende edities.

Tom Wessels
Event Project Manager (RapidPro, VR and Automotive)
19 april 2018, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Bart van Haaff

"In het kader van het open spreekuur voor intellectuele eigendom/ICT/techniek dat door Hub wordt aangeboden hebben wij hem benaderd met een vraagstuk rondom het IP van onze software. Hub heeft ons ruimhartig te woord gestaan en al onze vragen uitgebreid beantwoord. Met zijn achtergrond in de ICT is hij een prettige gesprekspartner die onze situatie goed aanvoelt. We hebben nog geen verdere juridische bijstand gevraagd maar zullen Hub zeker benaderen mocht dit in de toekomst aan de orde zijn.

Bart van Haaff
Game Show Crew
3 april 2018, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Ageeth Waterink met het Inretail-abonnement

"Wij kwamen op internet onze oude Webshop tegen met een heel ander product tegen. Daarop had ik gebeld met Inretail en die gaven mij het nummer van Hub Dohmen , hij kon ons helpen. En dat was ook zo , hij kon ons kort en krachtig vertellen wat wij doen moesten en wat wij eventueel nog konden verwachten. Nu met een ander probleem , krijg ik ook weer snel en duidelijk antwoord. Bedankt daarvoor !.

Ageeth Waterink
26 maart 2018, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Karen Kraam-Sam

"Als octrooiadviseur kom ik klanten tegen die beschuldigd worden van auteursrechtschending. Bijvoorbeeld omdat zij een foto van een ander op hun website geplaatst hebben zonder verder na te denken over auteursrechten. 'Foto gekopieerd en sommatie ontvangen?' van Hub Dohmen is een interessant artikel over dit onderwerp.

Karen Kraam-Sam
Octrooiadviseur bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
19 maart 2018, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Daniel Tetteroo

"Hub has helped Picoo with excellent and timely advice, carefully taking into account current as well as potential future matters of concern.

Daniel Tetteroo
Picoo
16 maart 2018, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Rob van Bavel

"Duidelijk advies gekregen in een lopende zaak waardoor we nu kunnen doorpakken.

Rob van Bavel
Don Lawrence Collection
16 maart 2018, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Koen Reuser

"Een zet [sic] prettige club. Fijn in omgang, actief, accuraat en gedrevenheid om doel te bereiken.

Koen Reuser
Express Wear BV
16 maart 2018, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Margriet Taams

"Hub is een advocaat met passie voor IT en een IT-er met passie voor advocatuur. Een meesterlijke combinatie om ICT-zaken tot hun recht te laten komen.

Margriet Taams
Fit for Thought
15 maart 2018, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Coen van Gool

"De heer H. Dohmen heeft mijn vrouw bijgestaan in een zaak over intellectuele eigendom - vooral over een merk - waarin zij verzeild is geraakt met haar onderneming. Met zijn gedegen kennis, tientallen jaren ervaring en duidelijke advies wat hij haar heeft gegeven, heeft hij deze zaak snel en positief kunnen afronden. Daarbij hanteerde hij ook nog eens een meer dan redelijk tarief. Voor dit alles is mijn vrouw hem zeer dankbaar.

Coen van Gool
12 juli 2016, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Jiri Verstraaten

"http://www.dohmenadvocaten.nl/ is een kundig, betrouwbaar en vooral innovatief advocatenbureau. Hub geeft goede en direct bruikbare no nonsense adviezen.

Jiri Verstraaten
AlchemiA
13 november 2015, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Hans de Jong

"Ik wil Hub Dohmen graag aanbevelen aan een ieder die op zoek is naar eerlijke en betrouwbare informatie betreffende merken en namen recht. Mijn ervaring is uiterst goed. Een prettig gesprek met duidelijke informatie en een eerlijk advies. Hub, heel erg bedankt voor je professionele hulp. Hans de Jong

Hans de Jong
De Hoeve Multipower bv
28 september 2015, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Marije Develing

"Prettig juridisch advies en veel verstand van zaken als het gaat om oa. auteursrecht.

Marije Develing
Maison Belle
24 september 2015, via de LinkedIn-pagina van Hub Dohmen"

De ervaring van Henk van Dijk

"Jan is aanspreekbaar, hartelijk en loyaal. Daarnaast is hij de enige advocaat die webdesigner is geweest, hetgeen gisteren bij toeval goed van pas kwam. Toen ik in de knoop zat omdat mijn websites aangetast waren door een virus en ik dit bericht naar mijn mailinglist zond, kwam Jan binnen vijf minuten met een mogelijke oplossing om deze websites terug te halen.Hub has helped Picoo with excellent and timely advice, carefully taking into account current as well as potential future matters of concern.

Henk van Dijk
Beeldcultuur.nl
17 juli 2013, via de LinkedIn-pagina van Jan Smolders"

De ervaring van Gert Brunink

"Jan Smolders is integer, betrouwbaar, humorvol en humaan. Kan goed analyseren, luisteren en realistisch adviseren. Gaat altijd voor het beste resultaat!

Gert Brunink
DURENOVA
26 juni 2012, via de LinkedIn-pagina van Jan Smolders"

De ervaring van Theo van der Ploeg

"Jan heeft mij uitstekend geadviseerd in zake een claim van Getty Images. Het is me daarbij duidelijk geworden dat Jan uitermate service gericht is.

Theo van der Ploeg
Sportief Tilburg
27 november 2011, via de LinkedIn-pagina van Jan Smolders"

De ervaring van Babs de Jong

"Jan is an extremely loyal and reliably person who is focused on honesty and justice.

Babs de Jong
17 december 2007, via de LinkedIn-pagina van Jan Smolders"

De ervaring van Felix Albers met het innovatiespreekuur

"Bedankt voor het directe en opbouwende gesprek van deze morgen. Het is een goed plan om een innovatief ondernemer een plek te bieden waar een aantal van deze verschillende administratieve en bedrijfsmatige zaken bij elkaar komen. Er zijn al zoveel facetten in het ondernemen dat het een handige mogelijkheid is u samen te treffen.

Felix Albers
Paco Ŝako"

De ervaring van Tim van der Grinten met het innovatiespreekuur

"Het was een erg fijn & nuttig gesprek. We vonden het beide erg interessant en vinden het idee van een multidisciplinair spreekuur erg goed. Elkaar kunnen aanvullen, maar ook het breed kunnen bekijken van opgaven is hier zeker een groot voordeel. Daarnaast ook bedankt voor de NDA/geheimhoudingsverklaring. We zullen deze doornemen vóór onze volgende ontmoeting.

Tim van der Grinten | Architect

Directeur Moodworks Architecture"

De ervaring van Kristel Hermans met het innovatiespreekuur

"Nogmaals bedankt voor het gesprek tijdens het innovatiespreekuur. We vonden het beide erg interessant en hebben er al veel van geleerd. We vinden het idee van een multidisciplinair spreekuur erg goed.

Kristel Hermans

Architect/eigenaar Kristel Hermans Architectuur"

De ervaring van Marianne Verstraeten

Marianne Verstraeten is creatief ondernemer pur sang. Haar nieuwste activiteit is het organiseren van theatrale productpresentaties op locatie. Ze wilde daar graag algemene voorwaarden voor, omdat er bijzondere eisen worden gesteld aan die voorwaarden. Als starter had ze daar een krap budget voor. Dohmen advocaten draagt creatieve starters een warm hart toe en wilde haar toch helpen. "Ik was Jan Smolders al eerder tegengekomen bij studio VMK, waar ook Hub Dohmen van Dohmen advocaten de contacten onderhoudt, net als bij Spoorzone013 (waar ik gevestigd ben) en Urban Oaziz. Mijn eerste (juridische) contact met met Dohmen advocaten was over een handelsnaamconflict, omdat ik een specialist nodig had over intellectuele eigendom. Ik was aangenaam verrast toen Jan Smolders van Dohmen advocaten me uitgebreid telefonisch adviseerde zonder mij gelijk een rekening te willen sturen. Twee weken later belde ik hem opnieuw: ik had een voorzet van een set algemene voorwaarden gemaakt, speciaal toegespitst om mijn specifieke creatieve activiteiten. Jan bood aan eerst gratis te beoordelen of ik die zonder risico kon inzetten en daarna pas een offerte te sturen. Het bleek dat ik toch nogal wat risico's liep. Mijn budget stond het maken van een voor mij passende oplossing eigenlijk niet toe. Dohmen advocaten heeft de aanzienlijke meer-kosten echter voor eigen rekening genomen, zodat Jan Smolders die oplossing toch voor mij binnen mijn budget kon leveren en hij heeft ook nog ongevraagd en gratis een groot aantal nuttige tips gegeven. Jan en Dohmen advocaten, bedankt! Marianne Verstraeten"

De ervaring van Bever Innovations B.V.

Bever Innovations is ontwikkelaar en leverancier van diverse high-end LED-producten met een 100% focus op de benzine-retailmarkt. Bever levert haar LED-producten in deze nichemarkt wereldwijd. In 2009 kreeg Bever een snel escalerende discussie met één van haar centrale leveranciers over de kwaliteit van de toegeleverde componenten. De betreffende leverancier, een wereldspeler op het gebied van deze componenten, stelde zich alles behalve coöperatief op in deze discussie. Bever kreeg al snel behoefte aan een goede advocaat. Een advocaat die niet alleen de juridische ins en outs kent, maar ook technisch kan meedenken en "meepraten". Remko Delfgaauw, CEO en mede-oprichter bij Bever, is nog steeds blij dat hij destijds voorDohmen advocaten heeft gekozen: "Rapporten en overeenkomsten vol met high-techjargon. De meeste advocaten zouden hier denk ik op afhaken. Hub Dohmen snapte echter de kern en kon dit ombuigen naar een voor rechter en andere advocaten begrijpelijk verhaal. Hub Dohmen zag niet alleen de juridische en technische kant van het verhaal, maar had ook een scherp oog voor de belangen van ons als onderneming en dus voor de daadwerkelijke hulpvraag. Als cliënt werd ik af en toe stevig 'geroosterd' om alle feiten en daadwerkelijke belangen boven water te krijgen en te analyseren, maar dit heeft zich dubbel en dwars terugbetaald. Dit vermogen om samen met mijn advocaat de analyse in te kunnen duiken, vind ik absoluut één van de sterke kanten van Dohmen. Mijn inziens heeft deze kwaliteit van Dohmen een sleutelrol gespeeld in de goede afloop van onze zaak.

Bever Innovations B.V., Remko Delfgaauw."


De ervaring van Graphic Web Systems B.V.

Graphic Web Systems B.V. werd als leverancier van rotatiedrukmachines voor kranten en tijdschriften geconfronteerd met een schadeclaim van één van haar klanten uit Scandinavië. De Scandinavische relatie was van mening dat de geleverde apparatuur niet voldeed aan de specificaties en levertijd, zoals overeengekomen in het contract tussen beide partijen.

Graphic Web Systems B.V. werd geconfronteerd met een voor het bedrijf onacceptabel hoge schadeclaim. Bovendien was de houding van het Scandinavische advocatenkantoor, dat de belangen behartigde van Graphic Web Systems B.V.´s relatie, bijzonder star. Graphic Web Systems B.V. zag zich dus vervolgens genoodzaakt om de hulp in te roepen van de heer Dohmen te Tilburg.

Onder begeleiding van hem is er voor een aanpak gekozen volgens het mediationmodel. Gezamenlijk hebben wij een bezoek gebracht aan de relatie in Scandinavië voor een onderhandeling en vervolgens is er op papier gecommuniceerd tussen het advocatenkantoor in Scandinavië en Graphic Web Systems B.V. Bewust werd onder leiding van de heer Dohmen deze keuze gemaakt, om escalatie te voorkomen.

Graphic Web Systems B.V. is bijzonder content over de gevoerde strategie van de heer Dohmen volgens het mediationmodel. Steeds is gezocht naar de manier om te blijven communiceren en te blijven zoeken naar alternatieve oplossingen, die ook voor de klant van Graphic Web Systems B.V. aantrekkelijk zouden kunnen zijn, in de vorm van aanvullende onderdelenleveranties en/of additionele service.

Het uiteindelijke resultaat was dat de originele claim van ongeveer €6.000.000 van tafel was. Het meest belangrijke doel echter dat is bereikt, is het feit dat de relatie tussen Graphic Web Systems B.V. en haar klant in Scandinavië overeind is gebleven en wellicht zelfs is verbeterd. Graphic Web Systems heeft na bovengenoemde periode aan dezelfde klant nog twee machines geleverd. Beide projecten zijn naar volle tevredenheid van de klant verlopen. 


Dohmen advocaten bv | Sportweg 8 | 5037 AC Tilburg | 013-5821987 | info@dohmenadvocaten.nl | KvK: 18076457 | BTW: NL814155637B01