Nederlandse Vereniging voor Artificiële Intelligentie- en Robotrecht NVAIR

robotrecht

Vandaag, op 4 oktober 2018 is het startsein voor de  NVAIR, een vereniging die het AI en robotrecht zal bestuderen. Dit in het kader van een Multi-disciplinaire benadering waarbij ook de maatschappelijke en ethische kanten zullen worden beschouwd. De vereniging staat open voor natuurlijke en artificiële personen met deze interesses.

 

Als robotrecht wordt gezien:
Het recht dat van toepassing is op het functioneren van robots en AI systemen en de rechtsgevolgen  die het resultaat zijn van het handelen van robotica en AI systemen, alsmede de gevolgen die hieruit voortvloeien die verandering teweeg brengen voor het huidige of toekomstige rechtssysteem.

De vereniging zal zich kenmerken door een lichtvoetige wetenschappelijke benadering van dit terrein waarbij ruimte bestaat voor diepgaande studie en het verzorgen van publicaties alsook de ruimte voor discussie en ontspanning onder het genot van een drankje.

Vooralsnog zal het bestuur bestaan uit:
Rob van den Hoven van Genderen (voorzitter)
Giep Hagoort (secretaris)
Hub Dohmen (penningmeester)

Aanmelding bij nvair@dohmenadvocaten.nl

Zijn wij de beste advocaat Intellectueel Eigendom en IT-recht in Nederland? Vind het uit tijdens ons spreekuur. Dohmen advocaten: uw advocaat gespecialiseerd in Intellectueel Eigendom en IT-recht. No cure no pay mag niet in Nederland, maar we helpen u wel graag verder op ons gratis spreekuur 013-5821987 of op ons advocatenkantoor.


 
Dohmen advocaten bv | Sportweg 8 | 5037 AC Tilburg | 013-5821987 | info@dohmenadvocaten.nl | KvK: 18076457 | BTW: NL8141.55.637.B.01