Advies advocaat-specialist bij brieven over inbreuk op auteursrecht/copyright op afbeeldingen van
Getty Images/LaPixa/Copytrack/ANP/Permission Machine

Getty Images (gettyimages.com), Masterfile, Erickson Stock/Ericksonstock, iStockPhoto.com, ThinkStockphotos.com, Photos.com, Stock.xchng (freeimages.com !!), Jupiterimages, Flickr, Blickwinkel.de, LaPixa, Copytrack, Permission Machine

Vraag:

"Ik heb een brief ontvangen van mr. E.A. Mulders en mr. C.N. Reijns van MillerReyBrighton Advocaten/MRB (de advocaat van Getty Images/Ericksonstock) / Helen Maatjes van The Legal Group advocaten (de advocaat van Masterfile) / een andere stockfotosite / een fotograaf wegens gekopieerde afbeeldingen op mijn site. Moet ik dit enorm hoge bedrag betalen?"

Antwoord:

Ontzorgen en optimale kans op succes met semimaatwerk: praktijkvoorbeeld van een tevreden cliënte

Onze cliënte kreeg een aanschrijving van de advocaat van Getty Images wegens gekopieerde foto's op haar site. Of onze cliënte maar even duizend euro wilde betalen. Het was niet voetstoots duidelijk of onze cliënte inbreuk had gemaakt, omdat de advocaat van Getty dat niet meteen al bewees in de sommatie. Maar ook als dat wél het geval zou zijn: duizend euro was in ieder geval overtrokken. Na een pittige brief opgesteld door Dohmen advocaten bleef het stil aan de andere kant.

Brief of dagvaarding wegens afbeeldingen van Getty, Masterfile, Ericksonstock, een willekeurige andere stockfotosite of een fotograaf gehad? Bel gratis 013-5821987! We beoordelen gratis uw positie. Als uw positie actie vereist, leveren wij u een advies hoe te handelen en een semimaatwerkbrief, op basis van uw specifieke situatie en omstandigheden, aangevuld met rechtspraak en juridische informatie die we wekelijks actualiseren. U krijgt een tekst aangeleverd van vier á vijf pagina's die u zelf kunt versturen (dit zelf versturen, is een bewuste strategie). U krijgt bovendien een advies hoe te handelen en welk bedrag redelijk is om te betalen. Bij stockfotokwesties brengen wij voor deze aanpak vanaf EUR 300 (te vermeerderen met BTW) in rekening, uitgaande van één of twee foto’s en verder afhankelijk van de omstandigheden, reeds gevoerde correspondentie en dergelijke. No cure no pay mag niet, maar ons succespercentage in dit soort zaken is bijna 100%. Uit de informatie die wij terugkrijgen van tientallen cliënten blijkt dat deze aanpak - veel - goedkoper was dan het volledige bedrag betalen, ook als rekening wordt gehouden met onze kosten. Wij dienen hier uiteraard wél het voorbehoud te maken dat dit ervaringen zijn uit het verleden, die geen garantie inhouden voor de toekomst.

Must read: column over een door ons kantoor gewonnen procedure tegen een veel te hoge schadeclaim auteursrecht foto, met een link naar het vonnis.


Lees-verder-tips:


27 november 2017,
Hub Dohmen.
Dohmen advocaten - in techniek
e: h.dohmen@dohmenadvocaten.nl 
twitter: http://twitter.com/hdohmen 
LinkedIn: http://nl.linkedin.com/in/hubdohmen 

Gespecialiseerd advocatenkantoor nodig? Dohmen advocaten: uw advocaat-specialist inzake brieven over inbreuk op/schending van het auteursrecht/copyright van Getty Images / Masterfile / Erickson Stock / Permission Machine / LaPixa / CopyTrack.


 


Dohmen advocaten bv | Sportweg 8 | 5037 AC Tilburg | 013-5821987 | info@dohmenadvocaten.nl | KvK: 18076457 | BTW: NL814155637B01